Allmänna villkor

Ålder - Vi säljer inga varor till personer under 20år

Leveranser – Vi levererar i dagsläget endast via vår utlämningställe Arilds Vingård. Utlämningar sker alla dagar mellan kl. 08-22.00. Hitta till Arilds Vingård här.


Betalningsalternativ - Köp kan göras med betal- och kreditkort. Kortbetalning sker enkelt och säkert med ePay. ePay håller höga säkerhetskrav och är PCI-certifierade, för att läsa mer om ePay, gå in på deras hemsida www.epay.dk.


Återbetalningar - Vid eventuell återbetalning, överföres krediterat belopp till ditt bankkonto, personkonto eller bankgirokonto. Återbetalningen sker inom 10 arbetsdagar från att vi har mottagit och godkänt din retur.


Reklamation - Enligt Konsumentköplagen har du som kund reklamationsrätt, då vi tillämpar konsumentköplagens reklamationsrätt (förutsatt att kvittohandling innehaves). Skulle varan vara skadad eller felexpedierad när den anländer så åtar vi oss att kostnadsfritt åtgärda felet. OBS! Det är viktigt att du gör en korrekt anmälan. Synligt fel: Anmäls direkt vid mottagandet av varan. Dolt fel: Anmäls till oss inom 7 dagar från mottagandet av varan. En produkt som vi har konstaterat att den är felexpedierad alternativt skadad byter vi ut. Vid giltigt returärende betalar vi returfrakten. För felaktigt returnerad vara utgår ingen ersättning för vare sig vara eller returkostnader, ej heller får kunden tillbaka varan utan att erlägga ny fraktkostnad.

Sekretess, säkerhet och personuppgifter - När du lägger din beställning hos oss uppger du dina personuppgifter såsom namn, adress och telefonnummer. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja våra åtaganden gentemot dig. Vi dokumenterar även all kommunikation som vi har med dig via e-post, detta för att tillhandahålla den service som du förväntar dig av oss. Vi kommer inte att lämna ut dina personuppgifter till tredje part. Enligt Personuppgiftslagen har du rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller raderas. Kontakta i så fall oss.


Leveransförsening - Om leveransförsening uppstår meddelar vi dig detta genom e-post eller telefon. Du som kund har alltid rätt att häva köpet vid leveransförseningar. Vi kommer att göra allt som står i vår makt för att fullfölja din beställning. Det kan finnas tillfällen som gör det omöjligt att fullfölja beställningen, då förbehåller vi oss rätten att friskriva oss från all ersättning samt kompensation till kund gällande leveransförseningar.


Priser - Vid beställning via Sajten gäller de priser som anges på Sajten. Priser anges i svenska kronor och är inklusive moms. Priserna inkluderar inte betalnings- och fraktavgifter, som anges separat.